J.K. Rowling

Många är vi som har vuxit upp med J.K Rowlings älskade serie om trollkarlen Harry Potter. Böckerna tycks om av både vuxna och barn och säljs över hela världen på olika språk. Serien har också blivit till film, med åtta olika delar. Nu har även 2 olika spin-offs släppts av författaren. Den första blev till en teaterföreställning, medan den andra just har släppts som film. Det återstår att se om denna nya spinoff serie om en annan trollkarl i en annan tid kommer att bli lika populär som sin föregångare, men det ser mycket lovande ut.

Även framgångsrika författare får avslag

Trots framgångarna menar vissa förlag att författarinnan borde gå en skrivkurs, skriver Expressen. Rowling har delat med sig av två refuseringsbrev på Twitter. Det för att uppmuntra andra aspirerande författare som fått modet nerslaget av avvisningar. Det ena brevet var från ett förlag gällande hennes kriminalroman ”Gökens rop” som publicerades år 2013. Förlaget menade att hon borde söka en skrivarkurs eller gå med i en författargrupp. Rowling säger själv att hon lade ut breven på sociala medier som inspiration till andra författare, inte som hämnd till förlagen. Hon hade dessutom suddat ut signaturerna så att förläggarna kan fortsätta vara anonyma.

Våga ta steget för att lyckas

Att lyckas som författare är svårt, men Rowling visar att även de mest framgångsrika får avslag. Författarinnans inspirerade inlägg på Twitter kan förhoppningsvis uppmuntra nykomlingar som kanske tidigare inte haft mod nog att skicka in sina böcker till ett förlag. Att skriva är inte alltid det lättaste, och ännu svårare är det att visa upp sina historier för andra. Är man osäker kan man ju ta en författarkurs som Rowling blev rådd att göra. Men Harry Potterförfattaren är ett bevis på att vem som helst kan lyckas i författarbranschen. Vågar man ta steget fullt ut och publicera sitt verk kan man nå oanade höjder. Så starta din resa och börja skriva redan idag.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *