Den bästa platsen att skriva

Vad som är den bästa platsen att skriva är självklart högst individuellt, men just för att det är individuellt kan det vara bra att fundera över var man själv skriver bäst, och inte bara ta för givet att en tyst kontorsplats är det bästa alternativet för att det är det vanligaste.

Du kan till exempel fundera på om du verkligen vill ha tyst omkring dig när du skriver. Många föredrar istället att lyssna på musik när de jobbar. Ett bra ställe att börja är instrumental musik, eftersom det då inte finns några ord som kan distrahera dig från det du skriver. Det finns också undersökningar som visar att ett sorl i ens omgivning kan vara bra för kreativiteten. Ett sorl får man kanske bäst om man sätter sig på ett lagom befolkat café – sorlet får ju inte övergå till ett störande dån runtomkring en. Ett café är många frilansande journalisters och skribenters favoritkontorsplats, inte bara för att det erbjuder en stimulerande och kreativ miljö, utan också för att man på det sättet har tillgång till gott kaffe under hela arbetsdagen, något som sätter fart på många skribenters skrivprocess.notes-514998_960_720

Ett café är självklart bara ett exempel på den mängd olika platser med olika förutsättningar som kan passa just dig bäst. Det går att hitta platser som uppfyller nästan vilka parametrar som helst. Om du till exempel upptäcker att du vill ha tyst runtomkring dig när du skriver, men ändå inte vill vara isolerad hemma eller på ett kontor, kan ett bibiliotek erbjuda en bra arbetsplats. Om du vill ha liv och rörelse men inte vill sitta inomhus i ett café kan en park vara ett bra alternativ. Om du hellre håller dig hemma i lugn och ro, men inte trivs framför ett skrivbord, kan du sätta dig i soffan istället. Möjligheterna är ändlösa – prova dig fram och upptäck vilka kombinationer som skapar den mest stimulerande skrivplatsen för dig.

Om det trots allt visar sig att en tyst kontorsplats är det bästa för dig, men du inte har råd att hyra en permanent kontorsplats som frilansande journalist, kan Poppice vara något för dig. Där kan du nämligen hyra in dig på kontorshotell i Stockholm bara för några timmar eller en dag, när du verkligen behöver skriva.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *