Så blir du författare

Tänk vad världen hade varit trist utan böcker! Att bli författare är mångas dröm men ett stort antal lägger ner drömmen innan de ens börjat. Vissa tycker att författare inte är ett riktigt yrke men faktum är att det finns en hel del som lever på sina böcker, för vissa går det riktigt bra. Se bara på Camilla Läckberg och J.K. Rowling. Dessa två är mycket bra exempel på att man aldrig blir för gammal för att börja skriva. Gör det du också. Har du tur så kan du trygga din egen pension med skrivandet.

Skrivarkurser kan vara en idé

du är inte ensam om författardrömmen, tusentals drömmer om att bli publicerade och för vissa kan det ta otaliga försök innan något förlag nappar. Men ge inte upp! Ibland behöver man en skrivarkurs för att komma igång och det finns både privata sådana och i regi av studieförbunden i landet. Ser man det som en utbildning kan det vara lättare att skapa motivationen att börja. Man får dessutom snabb feedback och ovärderliga tips. Vill man inte gå en skrivarkurs eller känner att det är svårt att komma hemifrån så kan man alltid söka på nätet efter information om hur man blir författare. Eller så struntar man i alla tips och bara sätter igång. Det viktiga är att man får gjort det, inte hur man förbereder sig.

Olika typer av författarskap

Det finns många olika typer av författarskap. En del väljer att skriva romaner eller deckare, antingen för barn eller för vuxna. Är du väldigt kunnig i något specifikt ämne kan du skriva en fackbok om det istället. Eller kanske dina memoarer? Titta på vad du brinner för och välj efter det. Eller känner du att det finns behov av en speciell bok om något ämne? Kontakta gärna ett förlag i god tid innan du är färdig och presentera vad du skriver om. Är de inte intresserade kanske de nappar när boken är helt färdig. Annars finns andra förlag, och du kan till och med ge ut den själv genom att trycka upp den privat. Kanske använder du dig då av factoring för dina fakturor.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *