Skapa mer tid åt att skriva

Många frilansande journalister, författare och skribenter kan sannolikt känna igen sig i att tiden inte alltid räcker till. Kanske har man precis kommit in i ett bra skrivarflöde när något ur vardagslivet kallar på ens uppmärksamhet, som att barnen måste hämtas från skolan eller att det är dags att storstäda inför helgen. Det finns dock vissa knep man kan ta till för att skapa mer tid i vardagen åt sig själv att skriva, och se till att man får längre stunder av oavbruten arbetsro.startup-593322_960_720

Ett av de bästa sätten att skapa mer tid är att automatisera så många av vardagens sysslor som möjligt. Tack vare modern teknik är det också möjligt i stor utsträckning. Har man råd bör man till exempel investera i en egen tvättmaskin och diskmaskin, då tvätt och disk är två sysslor som aldrig tar slut och som är ständigt återkommande. Man kan spara in mycket tid på att bara sätta på diskmaskinen och skriva medan den gör jobbet åt en. Om man vill ta det ett steg längre kan man också skaffa en robotdammsugare, som helt på egen hand ger sig ut och städar golvet i ens hem, och en robotgräsklippare. Istället för att själv gå och slita i värmen om sommaren kan man då sätta sig med sin laptop i solstolen och skriva medan gräsklipparen gör jobbet. Om du föredrar att använda gräsklippningen och städningen som ett tillfälle att reflektera över det du skrivit, kan det istället vara bra att köpa en gräsklippare som är lätt att skjuta framför sig, och som inte kräver stor fysisk ansträngning. Du hittar gräsklippare för alla behov på Byggmax.se.

Ett annat sätt att få mer tid till att skriva är att alltid ha med sig ett anteckningsblock, en surfplatta eller en liten laptop, för att kunna utnyttja den dötid som ofta uppstår när man är borta från hemmet. Om man räknar ihop all den tid som man bara sitter och väntar under en dag (till exempel på bussen, i väntrummet hos läkaren, när man är tidig till ett möte) blir det en bra stund man kan ägna åt sitt skrivande, så länge man har verktygen med sig.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *